Welke vogels zijn geschikt voor kinderen?

Vogel

Voordat u de wens van uw kind om een ​​eigen huisdier te hebben in vervulling gaat, moeten ouders uitzoeken welke vogelsoorten geschikt zijn voor het gezin.

Kinderen zijn dol op dieren. Het is dus geen wonder dat velen van hen een eigen huisdier willen. Naast honden en katten, konijnen en hamsters zijn ook vogels erg populaire huisdieren. Alvorens vogels te kopen, moeten ouders echter uitzoeken welke het beste bij hun kind en gezin past.

Praat met uw kind voordat u iets koopt

Verantwoordelijk zijn voor een ander levend wezen is een belangrijke les voor kinderen. Maar voordat u uw kind rechtstreeks naar de dierenwinkel brengt, moet u eerst proberen met ze te praten. Leg je kroost uit dat ze elke dag voor hun huisdier moeten zorgen. Elk dier brengt verplichtingen met zich mee waaraan het dier zijn leven lang moet voldoen. Geef uw kind altijd de zekerheid dat u er natuurlijk altijd zult zijn om hen te helpen en te adviseren als ze vragen hebben. Hoeveel kost het om vogels te houden? Ga ook door de kosten van het houden van vogels. Het is belangrijk om hier op te merken dat veel vogelsoorten in paren of drieën moeten worden gehouden om zich niet eenzaam te voelen. Bereken daarom minimaal € 25,- per maand als totale kosten voor voer, speelgoed, kooi, strooisel en dierenarts.

Welke vogels zijn geschikt voor kinderen?

Vogels zijn geen knuffeldieren om mee te spelen. Als vuistregel zijn vogels geschikte huisdieren voor kinderen van 9 tot 10 jaar en ouder. Concreet moet u rekening houden met de volgende vogelsoorten:

Parkiet

Parkieten behoren tot de meest populaire vogels om als huisdier te houden. Ze zijn daarom goed voor kinderen omdat ze snel tam worden. Grasparkieten zijn sociale dieren en zoeken na een korte acclimatisatieperiode contact met mensen. Zoals alle kooivogels hebben de dieren elke dag vrije vlucht nodig om de bloedsomloop te stimuleren en de spieren te versterken. Houd er rekening mee dat parkieten tot 12 jaar oud kunnen worden. Kinderen en ouders dienen hierop voorbereid te zijn.

Kanarie

Kanaries zijn gemakkelijk te verzorgen dieren, maar net als grasparkieten houden ze er niet van om alleen gehouden te worden. Deze schattige kleine dieren betoveren kinderen met hun schattige uiterlijk en hun natuurlijke nieuwsgierigheid. Ze hebben een grote kooi nodig en veel vrije vlucht. Na een bepaalde periode van acclimatisatie en temmen eten kanaries uit de hand en gebruiken ze mensen als landingsplatforms tijdens de vrije vlucht. Kanaries leven gemiddeld 10 jaar.

Valkparkiet

Valkparkieten zijn ook sociale vogels die graag op hun schouders landen en aan het haar van hun eigenaar trekken. Ze blijven in de buurt van mensen en worden als bijzonder intelligent beschouwd. Hun zang is erg fijn om naar te luisteren en ze proberen vaak geluiden in hun omgeving na te bootsen. Valkparkieten hebben veel aandacht nodig en, net als de twee hierboven genoemde vogelsoorten, dagelijks vrije vlucht.

Waar en hoe groot moet de vogelkooi zijn?

Vraag uw dierenwinkel om advies over hoe groot de vogelkooi moet zijn voor uw nieuwe gezinsleden. Als u een eigen tuin heeft, kunt u ook een buitenvolière opzetten, wat het beste is voor de dieren. Kies in het appartement een rustige plek op ooghoogte voor de kooi, waar geen tocht is. Zorg er ook voor dat er mogelijkheden zijn om de dieren vrij rond te laten vliegen op deze locatie. Het volgende moet in acht worden genomen wanneer de vogels vrij vliegen:

  • Verwijder giftige planten, vazen ​​en andere voorwerpen waarin de vogels kunnen vallen uit de kamer.
  • Bedek gesloten ruiten met gordijnen om te voorkomen dat vogels in het glas vliegen.
  • Zorg voor veilige landingsplaatsen, bijvoorbeeld in de vorm van een vogelboom.
  • Schakel bovenlichten uit.
Welke vogels zijn geschikt voor kinderen?
Schuiven naar boven