Soorten Business Intelligence-tools

Bedrijf

Business Intelligence combineert een breed scala aan data-analysetoepassingen, waaronder:

 • Ad-hocanalyse;
 • Online analytische verwerking (OLAP);
 • Mobiele business intelligence;
 • Realtime bedrijfsinformatie;
 • Operationele business intelligence;
 • Software as a Service Business Intelligence (SaaS BI);
 • Open Source Business Intelligence (OSBI);
 • Collaboratieve Business Intelligence;
 • Locatie-intelligentie (LI).

Daarnaast omvat BI-technologie:

 • Datavisualisatiesoftware voor het maken van grafieken en andere infographics;
 • Key Performance Indicators (KPI’s) in een gemakkelijk te begrijpen formaat; en
 • Tools voor het maken van business intelligence-dashboards en prestatiescorecards die gevisualiseerde gegevens over bedrijfsstatistieken weergeven.

Datavisualisatietools zijn de laatste jaren de standaard geworden van moderne BI. Sommige leveranciers hebben de technologie al vroeg gedefinieerd, maar meer traditionele BI-leveranciers hebben dit voorbeeld gevolgd. Tegenwoordig bevat vrijwel elke belangrijke BI-tool mogelijkheden voor visuele gegevensdetectie.

BI-programma’s omvatten doorgaans vormen van geavanceerde analyse, zoals datamining, voorspellende analyse, tekstmining, statistische analyse en big data-analyse. In veel gevallen worden geavanceerde analyseprojecten echter uitgevoerd en beheerd door afzonderlijke teams van datawetenschappers, statistici en andere analyseprofessionals, terwijl BI-teams verantwoordelijk zijn voor het eenvoudiger opvragen en analyseren van bedrijfsgegevens. Business intelligence-gegevens worden doorgaans opgeslagen in een datawarehouse of in kleinere datamarts die subsets van bedrijfsgegevens bevatten. Bovendien worden Hadoop-systemen binnen BI-architecturen gebruikt als opslagplaatsen voor BI- en analysegegevens, met name ongestructureerde gegevens, logbestanden, sensorgegevens en andere soorten big data.

Voordat onbewerkte gegevens in BI-toepassingen worden gebruikt, moeten deze worden geïntegreerd, geconsolideerd en verwijderd uit verschillende bronsystemen, met behulp van gegevensintegratie en gegevenskwaliteitstools om ervoor te zorgen dat gebruikers nauwkeurige en consistente informatie analyseren.

Business Intelligence voor Big Data

BI-platforms worden steeds vaker gebruikt als front-end interfaces voor big data-systemen. Moderne BI-software biedt doorgaans flexibele backends die verbinding met een reeks gegevensbronnen mogelijk maken. Deze en eenvoudige gebruikersinterfaces (UI) maken de tools zeer geschikt voor big data-architecturen. Gebruikers kunnen verbinding maken met een reeks gegevensbronnen, waaronder Hadoop-systemen, NoSQL-databases, cloudplatforms en meer conventionele datawarehouses, en een uniform beeld van ongelijksoortige gegevens ontwikkelen.

Omdat de tools vrij eenvoudig zijn, maakt het gebruik van BI als front-end voor big data de onboarding van een groot aantal potentiële gebruikers mogelijk, in plaats van de typische benadering waarbij zeer gespecialiseerde data-architecten de enigen zijn met inzicht in de data.

Business Intelligence-trends

Naast BI-managers bestaan ​​business intelligence-teams over het algemeen uit een mix van BI-architecten, BI-ontwikkelaars, bedrijfsanalisten en datamanagementprofessionals. Zakelijke gebruikers worden vaak ook ingeschakeld om de zakelijke kant te vertegenwoordigen en ervoor te zorgen dat aan hun behoeften wordt voldaan in het BI-ontwikkelingsproces. Om dit te ondersteunen, vervangt een groeiend aantal bedrijven traditionele watervalontwikkeling door agile BI- en datawarehousing-benaderingen, die agile softwareontwikkelingstechnieken gebruiken om BI-projecten in kleine stukjes op te splitsen en nieuwe functies voor bedrijfsanalisten incrementeel te leveren en op een iteratieve manier te leveren. basis. Dit stelt organisaties in staat om sneller BI-functies over te nemen en ontwikkelingsplannen te verfijnen of aan te passen wanneer zakelijke behoeften veranderen of nieuwe behoeften ontstaan ​​en voorrang krijgen op eerdere behoeften.

Soorten Business Intelligence-tools
Schuiven naar boven