Qatar

qatar-airways

Veel reizigers denken er in eerste instantie niet aan, maar nader onderzoek zal uitwijzen dat Qatar zeker bovenaan de lijst met reisbestemmingen moet staan. Een staat die zich nestelt tegen de Perzische Golf, biedt een fantastisch woestijnlandschap en adembenemende architectuur. De kenners weten het: Qatar is een van die plaatsen waar de nieuwe bedwelmende tijden en prachtige oude tradities samenkomen.

Waarom naar Qatar reizen?

Qatar is een plek voor alle zintuigen: hier zie je indrukwekkende landschappen, ruik je rustgevende geuren en beleef je unieke ervaringen. De staat heeft cultureel veel te bieden, maar de natuur en het dagelijks leven van de lokale bevolking is net zo indrukwekkend. Een emiraat vol facetten die niet meer verschillend en tegelijkertijd coherenter kunnen zijn. Mee redenen om naar Qatar te reizen kun je vinden op https://qatar.nl/.

Mueum of Islamic Art

Direct aan de Corniche, de populaire waterkant in het midden van Doha, is er een plek die niet alleen kunstwerken herbergt, maar er één op zich is: het Museum voor Islamitische Kunst. het museum kan met u tal van diverse en indrukwekkende tentoonstellingen overtuigen. De architectuur van het gebouw zelf doet denken aan het gezicht van een vrouw die door haar boerka kijkt. Een echt hoogtepunt! Katara Cultural Village: geestige gesprekken in een creatieve setting Een andere locatie voor de kunst en cultuur van Qatar is het Katara Cultural Village, een wijk die is ontworpen om creatieve geesten en geestige denkers samen te brengen. Deze filosofie wordt geïmplementeerd in vele geweldige galerieën, fantastische evenementen op een grote verscheidenheid aan locaties en eersteklas restaurants. Je zult snel merken dat de sfeer je uitnodigt tot culturele uitwisseling en tot gesprek aanmoedigt. Er zijn ook tal van plaatsen voor actieve pauzes: probeer waterskiën, jetskiën of parasailen!

Souk Waqif

Wie in Qatar te gast is, mag een bijzonder hoogtepunt niet missen: een bezoek aan een traditionele bazaar. Ze maken deel uit van de Arabische cultuur en mentaliteit en stralen de oosterse magie uit waar gasten en reizigers naar op zoek zijn. De Souk Waqif is bijzonder mooi: hier kunt u praktisch kookgerei, sensuele kruidenmengsels en mooie kleding kopen tijdens een ontspannen wandeling. De bazaar is een grote mengelmoes van toeristen, locals en handelaren die in de kleine straatjes afdingen en ruilen. Als je op zoek bent naar souvenirs, dan vind je ze hier!

Corniche

In Qatar is niet alleen de bedrijvigheid van de traditionele soeks of de moderne chic van de grote winkelcentra, er is ook een idyllische plek om te ontspannen: de Corniche strandpromenade. Met palmbomen omzoomde groene stroken nodigen uit tot yoga, joggen of wandelen. Er zijn speelplaatsen voor kinderen en een onovertroffen uitzicht op de zee. Als je wilt, kun je ook een omweg maken naar het paleis van de Emir, dat de moeite waard is om te bekijken.

Khaur al-Udaid

De weg daarheen is niet de gemakkelijkste omdat er geen weg is. Je kunt je bestemming alleen bereiken via de duinen: het natuurreservaat Khour al-Udaid. Bekroond met een waardevol ecosysteem door UNESCO, is het vooral voor reizigers één ding: adembenemend mooi. Nergens anders kun je de ontzagwekkende achtergrond bewonderen van de zee die diep in de woestijn doordringt. Neem dus zeker een camera mee op reis.

Qatar
Schuiven naar boven