Het terras verwarmen

Verwarming terras

Verwarm het terras voor maximaal comfort, zelfs op koele avonden. De dagen dat je ’s avonds op je terras kunt zitten zonder het koud te krijgen, zijn veel te snel voorbij. Een heater maakt mogelijk wat de natuur alleen niet kan: in het voor- en najaar, maar ook op koele zomeravonden zorgt hij voor behaaglijke en vooral gezellige warmte in de buitenruimte. Wij laten u zien welke mogelijkheden er zijn om het terras te verwarmen.

Infrarood verwarming

Een conventionele warmtestraler met elektriciteit of gas werkt volgens het principe van convectiewarmte. Dit betekent dat de omringende lucht wordt verwarmd. Een infraroodstraler verwarmt niet de lucht, maar de oppervlakken van objecten en lichamen. Hoe het werkt is te vergelijken met de warmte van zonlicht. Infrarood zorgt voor directe stralingswarmte en verspreidt zich niet, zelfs niet als het waait.

Een elektrische kachel is veiliger in gebruik dan gas omdat er geen open vlam is. Hierdoor is het mogelijk om de infraroodstralers onder een luifel of overkapping te gebruiken.

De hierboven beschreven infraroodstralers zijn zogenaamde lichtstralers. Een warmtestraler lijkt qua functie en opbouw op een warmtestraler, maar de warmtestralers zijn niet identiek aan elkaar. Bij de elektrische warmtestraler is er vrij zicht op het verwarmingselement, wat bij de donkere warmtestraler niet het geval is. In plaats daarvan worden de verwarmingselementen bedekt door een keramische plaat of metalen element. Een donkere radiator geeft dus geen licht, vandaar de naam.

Gaskachel om het terras te verwarmen

Gasstralers zijn nog steeds een goedkoop alternatief voor elektrische terrasverwarmers. De heaters werken met een gasfles. Let bij het kopen van een gaskachel voor op het terras op een traploze vermogensregeling en moderne brandertechniek. Dit zorgt voor een zuinig verbruik met optimale warmtestraling.

Hier moet u bij de gaskachel op letten:

  • Gas is een gevaarlijk goed. Daarom mogen in het algemeen alleen geteste apparaten en containers worden gebruikt (let vooral op de terugslagklep en hoogwaardige slangen).
  • Terrasverwarmers op gas zijn zowel moderne klassiekers als de terrasverwarmer, kleine gaskachels of topverwarmers, maar ook moderne piramidevormen.
  • Naast het pure verwarmingsrooster of radiator zijn er ook modellen met een sfeervolle vlam (perfect kampvuurgevoel zonder brandstof- en asresten).
  • Zoek naar verstelbare voeten of statieven voor eenvoudig en mobiel gebruik.
  • De kachel moet een regelklep hebben (vermogensregeling). Het geleverde vermogen hoeft in principe niet altijd volledig te worden benut (denk eraan, hoe meer vermogen, hoe hoger het gasverbruik). • Een praktische beschermhoes beschermt de terrasverwarmer op gas tegen vuil en weersinvloeden.
  • Een elektrische ontsteking maakt een bijzonder gemakkelijke start mogelijk. Voor nog meer gemak zijn er echter ook terrasverwarmers op gas met ingebouwde afstandsbediening verkrijgbaar.
Het terras verwarmen
Schuiven naar boven