Dit gebeurt er met je lichaam als je ze elke ochtend eet

Jam en marmelade

Een van de meest populaire gerechten onder Nederlanders – voor velen belandt het zelfs elke dag op de ontbijttafel. Volgens een onderzoek eet slechts 14 procent van de Nederlanders nooit of zelden jam of marmelade, terwijl 55 procent de zoete fruitsmeersel meerdere keren per week of zelfs dagelijks op hun brood smeert. Maar eerst moet duidelijk worden wat jam precies is – jam, fruitspread, gelei en marmelade zijn niet hetzelfde en worden vaak met elkaar verward.Er zijn niet alleen grote verschillen in de soorten fruit, maar ook in de soort van fruit verspreid. Maar jam wordt traditioneel gezien als een smeersel gemaakt van fruit dat is ingekookt met suiker. Het moet voor iedereen duidelijk zijn dat dit niet alleen positieve effecten kan hebben voor ons lichaam. Desalniettemin hebben we de nawerkingen van de dagelijkse consumptie van jam nader bekeken en verduidelijken we nu…

Je immuunsysteem wordt versterkt

Natuurlijk moet hier een sterk onderscheid worden gemaakt tussen de productiemethoden – terwijl industrieel geproduceerde jam meestal zo wordt verwerkt dat de meeste vitamines tijdens de bereiding worden vernietigd door hitte en zuurstof, kan dit worden voorkomen door eenvoudig je eigen jam te maken . Als je je eigen jam met zoveel mogelijk vitamines wilt maken, laat het gewassen en gesneden fruit dan niet lang liggen, maar verwerk het zo snel mogelijk en besprenkel met een beetje citroensap. We profiteren van de vitamines die het bevat en kunnen zelfs ons immuunsysteem ondersteunen.

Niet afvallen

Wat echter duidelijk moet zijn voor iedereen die elke ochtend naar brood of broodjes met heerlijke frambozenjam grijpt: de spread is niet te vergelijken met vers fruit en draagt ​​niet bij aan een slank figuur – integendeel, jam bestaat grotendeels uit suiker, die nestelt zich graag op de heupen, zodat de fruitige spread niet aan te raden is tijdens een dieet en zeker niet elke dag. Als u niet zonder wilt, kunt u in ieder geval vertrouwen op zelfgemaakte jam met een hoog fruitgehalte en een zo laag mogelijk suikergehalte.

Je huid raakt ontstoken

Suiker heeft niet alleen een negatief effect op je figuur, ook onze huid heeft last van overmatige suikerconsumptie. Het gevolg zijn ontstekingen en puistjes, die gevoed worden door de suiker en daardoor vaker kunnen ontstaan. Sterke huidirritaties en ontstoken, pijnlijke puistjes kunnen echter ook het gevolg zijn van de schommelingen in ons insulineniveau, dat extreem gestrest raakt zodra er teveel suiker op ons menu staat. Dus als je last hebt van ernstige acne, kun je het misschien onder controle krijgen door snoep (inclusief jam) te vermijden.

Effecten op de darmflora

Dit punt hangt sterk af van het bijgerecht waarmee we regelmatig jam eten. Want wij eten ze natuurlijk niet puur, maar als beleg op toast, broodjes, croissants of vers volkorenbrood. Terwijl de eerste drie varianten een negatief effect hebben op onze spijsvertering en darmen, aangezien suiker in combinatie met enkelvoudige koolhydraten en witte bloem de gevoelige flora uit balans kan brengen, bevat volkorenbrood waardevolle voedingsvezels. Deze stimuleren de darmen en daarmee de spijsvertering, daarom moeten we ze zeker in onze voeding opnemen.

Dit gebeurt er met je lichaam als je ze elke ochtend eet
Schuiven naar boven